PARTENERI:
ROM FRACHT
DEBLOCANT REACTIVANT BIOLOGIC PENTRU FOSE SUPRAINCARCATE
Suprima vidanjarea mecanica. Acest produs regularizeaza functionarea fosei, absoarbe grasimile si elimina mirosurile.
Pret: 1KG 99.19 lei
Pret: 1KG 79.99 lei
CUMPAR PRODUS
PRETURI FINALE fose septice IMHOFF
Fosa septica 3-4 persoane - 2000 litri, ingropare la max 0.6 m si dimensiuni 1.3 x 1.8 m
PRET: 1770 LEI
detalii
Fosa septica 5-6 persoane - 3000 litri, ingropare la max 0.6 m si dimensiuni 1.3 x 2.6 m
PRET: 2670 LEI
detalii
Fosa septica 7-8 persoane - 4000 litri, ingropare la max 0.6 m si dimensiuni 1.3 x 3.5 m
PRET: 3870 LEI
detalii
PRETURI FINALE!!!
Telefon comenzi: 0764 66 49 59
Fosa septica ecologica este confectionata din rasina poliesterica armata cu fibra de sticla , material compozit care nu permite lichidelor ce sunt colectate in ea sa se scurga in sol sau sa existe infiltratii din sol in interiorul fosei.
Materialul compozit este un ansamblu de doua materiale de natura diferita cu performante superioare ale proprietatilor mecanice si chimice. Acesta rezista foarte bine la presiunea solului , la trafic intens pietonal, rezista foarte bine si nu se sparg in cazul unui cutremur, rezista la variatii mari de temperatura si are rezistenta marita la agentii chimici si coroziune.
Vidanjare la 1-3 ani Fosele septice din fibra de sticla (PAFS - poliesteri armati cu fibra de sticla) au proprietati superioare celor din plastic, acest lucru se datoareaza proprietatilor mecanice si chimice ale materialului
Durata de viata - peste 100 ani. Fosele septice sunt proiectate in coformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii si in conformitate cu standardul european 12566 care reglementeaza volumul si calitatea apei la iesirea din fosa.
Fosele septice IMHOFF se monteaza usor, la maxim 0.6 m adancime, fara sa necesite personal calificat
Caracteristici tehnice:
Fosele septice sunt unitati de tratare a apelor reziduale provenite din instalatiile civile. Asigura in mod natural epurarea apei uzate pana la parametrii prevazuti de normele legale, in functie de numarul de utilizatori.
Fosa septica se poate ingropa in sol fara alte amenajari (preferabil pe un teren fara versanti sau cu apa freatica, tasabil).
Fosele septice impun executia unui drenaj, pentru deversarea corecta a apei, spre a facilita procesele de descompunere aeroba a substantei organice cu ajutorul bacteriilor prezente in sol.
Linia de drenaj este definita ca o excavatie cu latimea de 60-90 cm si cu adancimea de 70-120 cm, utilizand o metoda uzuala de umplere de jur imprejur a conductei de drenaj cu piatra concasata (agregat) 35-70 mm. Sub stratul de agregat si conducta de drenaj se aseaza un strat de nisip de 15-20 cm grosime. Agregatul va fi de asemenea utilizat pentru a proteja linia de drenaj inainte de umplerea cu pamant. Se mai recomanda ca pamantul de umplutura de la suprafata sa prezinte o panta, astfel incat sa nu permita stationarea indelungata a apelor de suprafata deasupra liniilor de drenaj, sau acoperirea agregatului de deasupra conductei de drenaj cu folie de polietilena si apoi acoperirea acesteia cu pamant.
Panta campului de drenaj trebuie sa fie mai mare de 1:100 si nu trebuie sa se gaseasca intr-o arie susceptibila de alunecari (in cazul pantelor mari, liniile de drenaj se vor amplasa in scara, paralel cu panta).
Liniile de drenaj se vor amplasa astfel incat sa se pastreze o cota de cel putin 2 metri fata de panza freatica cea mai apropiata.
Reteaua de drenaj trebuie amplasata la o distanta mai mare de 30 de metri de orice put sau sursa de apa potabila.
Care sunt distantele recomandate fata de vecinatati?
in ceea ce priveste distantele intre vecinatati, din experienta practica, recomandam respectarea urmatoarelor distante la amplasamentul foselor septice:
- Distanta fosei fata de cladirile invecinate: minim 10 m
- Distanta fosei fata de propria cladire: minim 5 m
- Distanta drenului (campului de infiltrare in sol) fata de sursele de apa potabila: minim 30 m
- Distanta liniei (tevii) de drenaj fata de nivelul panzei freatice: minim 2 m.
Vidanjarea foselor septice poate fi realizata numai de operatori economici autorizati deoarece apele reziduale din fosele septice trebuie sa ajunga numai in puncte de colectare special amenajate. Zonele de deversare se afla la distanta de comunitati sau zone locuite. Deversarea in gurile de canal stradale este interzisa prin lege iar amenzile pentru deversare ilegala sunt de 3000 lei dar pot creste in functie de impactul pe care il are deversarea asupra locuitorilor din zona deoarece acesta pot pune in pericol viata. Totodata, este interzisa deversarea apelor reziduale direct in put.
Asigurati-va ca odata cu vidanjarea fosei dumneavoastra asigurati si urmatoarele proceduri de mentenanta:
- verificarea compartimentului de sedimentare, decantorului si a camerelor de lipezire
- verificarea aspectului apei in tubul de dren
- verificarea surselor de miros, daca este cazul, identificarea cauzelor si tratarea mirosurilor neplacute
- folosirea unui deblocant reactivant biologic pentru fose septice ce regularizeaza functionarea fosei,
absoarbe grasimile si elimina mirosurile, suprimand vidanjarea mecanica